Тема: ЧИСТЕЊЕ

МЕДИЦИНСКИ ЈАГЛЕН – Задолжителен во домашната аптека

МЕДИЦИНСКИ ЈАГЛЕН  – Задолжителен во домашната аптека

Активниот јаглен познат уште и како медицински јаглен (carbo medicinalis)  е црн, без  вкус и мирис и е добиен на посебен начин со горење на природните состојки на високи температури во присуство на гас. Претставува мултикорисна  компонента  од природно потекло, со долга и разновидна историја на лековити и практични намени Што е  медицинскиот  активен јаглен и како делува? Старите Египќани…

Повеќе

ВРЕМЕ Е ЗА „ГЕНЕРАЛКА“ – ГОЛЕМО ПРОЛЕТНО ЧИСТЕЊЕ НА ОРГАНИЗМОТ

ВРЕМЕ Е ЗА „ГЕНЕРАЛКА“  – ГОЛЕМО ПРОЛЕТНО ЧИСТЕЊЕ НА ОРГАНИЗМОТ

Вообичаено, по долгата зима, на организмот му е потребно своевидно „рестартирање“ и започнување на нова свежа животна серија полна со енергија.Во природата, пролетта е време на будење, обновување и растење. Па, така, и за нашиот организам, оваа годишна доба е време за регенерација, обновување и за полнење на батериите. Чистењето на организмот може да ви помогне во враќањето на енергијата…

Повеќе

ДЕТОКСИКАЦИЈА – ВРЕМЕ Е ЗА ПРИРОДНО ПРОЧИСТУВАЊЕ НА ОРГАНИЗМОТ

ДЕТОКСИКАЦИЈА – ВРЕМЕ Е ЗА ПРИРОДНО ПРОЧИСТУВАЊЕ НА ОРГАНИЗМОТ

Имате чувство да сте постојано уморни, постојано ви се спие и немате доволно енергија ? Време е за чистење на организмот !!!  Дали знаевте дека чистењето на организмот може да ви помогне во враќањето на енергијата и да ви ја подобри здравствената состојба ?! Се што треба да направите е да посветите малку внимание и време и резултатите се тука…

Повеќе