СУПЕРХРАНА ЗА СУПЕР ЗДРАВЈЕ

Храната што ја избираме секој ден го одредува и нашето здравствено секојдневие, дневното расположение и нивото на енергија. Континуираната консумација на производи од листата на т.н суперхрана несомнено носи големи здравствени придобивки. Многу често овие намирници се препорачуваат во многу диети или режими на исхрана при различни нарушувања на телесното и менталното здравје.

Што е суперхрана?
Не постои официјална дефиниција, а називот „суперхрана“го имаат добиено некои прехранбени продукти кои содржат огромен број хранливи состојки, минерали, витамини, фитонитриенти, за кои научно е докажано дека значително влијаат на подобрување на здравјето, одржување на оптималнатателесна тежина,како и спречување на многу болести.

Јадењето различни свежи, органски или сурови продукти, е клуч да се чувствувате поздраво и поенергично, не само повремено, туку и на долг рок.
Различни истражувања предлагаат различни видовипрехранбени продукти, категоризирани како суперхрана. Во продолжение, ви нудиме листа од 10 производи со исклучителна здравствена корист.