RESPIVAX

ДОКАЖАНО ИМУНОСТИМУЛАТИВНО ДЕЈСТВО.
МОЖЕ ДА СЕ КОМБИНИРА СО ДРУГИ ТЕРАПИИ, ВКЛУЧУВАЈЌИ И АНТИБИОТИЦИ
СЕ ПРЕПОРАЧУВА УПОТРЕБА ВО ПЕРИОДОТ ЕСЕН/ЗИМА ПРЕД ИЛИ ЗА ВРЕМЕ НА ЕПИДЕМИИ НА ГРИП.

СОСТАВ:
Таблетата содржи лиофилизиран лизат од мртви бактериски култури на бактериски родови:
Streprococcus pneumoniae Branchamella catarrhalis
Hemophilus influenzae тип В
Staphylococcus аureus
Streptococcus pyogenes група А
Klebsiella pneumoniae.

ИНДИКАЦИИ:
Бронхитис (акутен и хроничен)
Повторливи бронхопневмонии
Инфекции преосетливи кон антибиотици
Тонзилитис, фарингитис, ларингитис (акутен и хроничен)
Трахеобронхитис (акутен и хроничен)
Инфекции резистентни на антибиотска терапија
Инфективна бронхијална астма
Супресија на имуниот систем како последица на различни заболувања
Ринитис, синузитис, отитис (акутен и хроничен)

Пред употреба внимателно да се прочита упатството!
За индикациите, ризикот од употреба и несаканите дејства на лекот консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт!