NENA

Nena është një proteinë e plotë – një filxhan nenë përmban rreth 26 g proteina, dhe në të njëjtën sasi orizi ka vetëm 13 g proteina. Pediatërit thonë se është një produkt ushqimor fillestar i mirë sepse nuk përmban gluten, kështu që përshtatet mirë me të sëmurët nga celiakia. Në krahasim me drithërat e tjerë, nena ka një përparsi me praninë e lartë të aminoacidit lizin. Ka ndikim antikancerogjen dhe anti-inflamator dhe fitosterolet në përbërjen e tij e bëjnë atë të detyrueshëm për pacientët me kolesterol të lartë plus mbronë edhe zemrën. Kjo kokërr e vogël është e pasur me kalcium, vitaminë C, vitaminë E, hekur, magnez, fosfor dhe kalium.