Kombinoni SPF me antioksidantë!

Nëse keni mësuar mësimin se SPF 50 është i domosdoshëm, edhe në dimër, atëherë është koha që të hidheni në një nivel që përfshin mbrojtje më të thellë të lëkurës tuaj nga dielli. Për të mbrojtur me të vërtetë lëkurën tuaj dhe kështu të zgjatni rininë e saj, kushtoni vëmendje dy faktorëve kryesorë: Rrezet UV dhe prodhimi i radikalëve të lirë që shkatërrojnë kolagjenin dhe elasticitetin e lëkurës. Edhe këtu, antioksidantët janë në skenë.

Hapi 1 Përzgjidhni luftëtarin

Ekzistojnë një numër antioksidantësh të fuqishëm si vitamina E, çaji jeshil, resveratroli i pranishëm në rrush. Por dermatologët janë unanime që vitamina C është në krye të listës si antioksidant më i efektshëm. Ajo që e veçon vitaminën C nga antioksidantët e tjerë, përveç aftësisë së saj për të luftuar radikalet e lira, është aftësia e saj për të stimuluar prodhimin e kolagjenit natyror dhe për të zvogëluar shfaqjen e njollave të errëta të diellit në lëkurë.

Këshillë plus:

Shmangni serumet që kombinojnë vitaminën C dhe faktorin SPF, pasi më shpesh kjo përbërje nuk përfshin antioksidantë shumë të përqendruar. Lëreni serumin e vitaminave të jetë hapi i parë në regjimin e kujdesit për lëkurën, që do të thotë të filloni me të në mëngjes. 

Hapi 2 Zgjedhni mburojën

Kjo është e thjeshtë, gjithçka që ju nevojitet është faktori SPF! Filloni me faktorin 30, por sigurohuni që me vete të merrni faktorin 50 në plazh. Kur zgjidhni, mos u skllavëroni nga marka dhe çmimi, gjëja më e rëndësishme është që produkti të sigurojë mbrojtje të trefishtë nga rrezet UVA, UVB dhe infra të kuqe.