HEJDA
Mund të mos mburret me shumë vitamina, por ndryshe nga drithërat e tjera, përmban shumë më tepër minerale si magnez, bakër dhe mangan. Edhe pse hikërrorI/hejda nuk është drith, por farë frutash. Përveç vetive të saj antioksidues, ajo kërkohet posaçërisht për shkak të aftësisë së saj për të moderuar nivelin e sheqerit në gjak, kështu që është një zgjedhje e shëndetshme për pacientët me diabet tip 2. Si një burim i shkëlqyeshëm i fibrave, konsumojeni atë për çdo sëmundje të stomakut ose diarre. Ajo nuk përmban gluten dhe për këtë arsye është një ushqim i shkëlqyer antialergjik për bebet, por edhe për pacientët me ciliakia.. Është veçanërisht e mirë për të moshuarit sepse mbron zemrën. Proteina e saj të tretshme janë një zëvendësues i shkëlqyeshëm i mishit.