Месечен хороскоп СЕПТЕМВРИ – ОКТОМВРИ 2023

Месечен хороскоп СЕПТЕМВРИ – ОКТОМВРИ 2023

Одмор кај водолиите, љубов за скорпиите

 

Овен (21.03 – 19.04)

Иако негативното влијание на Марс ќе ве истошти на психофизички план, сепак меланхолијата краткотрајно ќе биде присутна, така што успешно ќе се справите со искушенијата и ќе успеете работите да ги  доведете во најдобар ред. Се препорачува мудро да постапувате со своите финансии. Советот е да покажете поголем интерес за семејните состојби и повеќе да инвестирате во љубовта.

Бик (20.04 – 20.05)

Ѕвездите ве советуваат да одите на сигурно, да не се истрчувате со пласирањето на идеате во јавноста и да не дозволувате другите да ве изманипулираат и одведат во бесперспективна состојба. Најважно е да бидете аналитични, селективни и подготвени за соочување со непријатностите. Внимавајте на здравствената состојба на блиските и не влегувајте во ризични ситуации

Близнаци (21.05 – 20.06)

Ви се препорачува на објективен начин да ги согледате околностите и да уживате во мигот на сегашноста, зашто колку и да се трудите нема да можете да го вратите тоа што поминало. Не треба да се оптоварувате на психофизички план и да се окупирате со туѓото незнаење и незаинтересираноста за согледување на вашите вредности.

Рак (21.06 – 22.07)

Без оглед што поседувате високи вредности и што заслужувате среќата и хармонијата да ви бидат максимално присутни, сепак стагнацијата и психофизичката напнатост како постојано да ја следат вашата личност. Влијанието на Јупитер во вашиот знак ќе ви помогне да се извлечете од кризата и да ја почувствувате убавата енергија на постоењето.

Лав (23.07 – 22.08)

Време е да се ориентирате кон нештата кои ве привлекуваат. Преземете иницијатива, односно престанете да очекувавте проблемите да се решат самите по себе. Космичката интелигенција секогаш ги заштитува оптимистите и позитивците. Ѕвездите ќе ви донесат одлична можност за воспоставување на трансформацијата и за дистанцирање од сé што се покажа ограничувачко и неконстуктивно во вашиот живот.

Девица (23.08 – 22.09)

Понекогаш не е добро премногу емотивно да реагирате, зашто тоа може да влијае врз вашата аналитичност и способност за ефектуирање на планираните активности. Бидете внимателни во моментите кога не постојат можности за успех, но дејствувајте храбро кога ќе ја почувствувате вистинската инспирација. Периодот е позитивен за патување.

Вага (23.09 – 22.10)

Уживајте во успехот и задоволствата кои ги постигнавте со макотрпна работна ангажираност, одговорност и многу откажувања. Најголемиот товар полека, но сигурно успеавте да го расчистите, така што е дојдено време мудро да се организирате и со оптимизам и самодоверба да тргнете кон новите предизвици.

Шкорпија (23.10 – 21.11)

Искористете ги високите вредности, не верувајте во туѓите ветувања, покажете трпеливост и селективност и очекувајте подобрување на состојбата.  Успехот ќе биде достижен, посебно ако ги елиминирате слабостите и подготвено ги пречекате искушенијата. Бидете отворени за љубовни доживувања.

Стрелец (22.11 – 21.12)

Храбро издржете ги миговите полни со искушенија и иницирајте промени. Доволно ги потиснувавте сопствените вредности и дозволувавте да ве разнебитуваат туѓите недобронамерни влијанија. Поседувате високи квалитети кои е неопходно да ги ставите во функција.

Јарец (22.12 – 19.01)

Конечно ќе можете да здивнете, зашто планетите се хармонично поставени кон вашиот знак. Ќе имате одлични предиспозиции за елиминирање на непродуктивните ситуации, така што насочете се кон соработката и дејствувајте енергично. Со развивање на оптимизмот и самодовербата, нештата ќе ви се отворат уште полесно.

Водолија (20.01 – 18.02)

Потребно е добро да се одморите, бидејќи насокоро ве очекуваат мошне напорни активности. Затоа, елиминирајте ги ангажманите што не ветуваат успех, бидете аналитични и трпеливи при соочувањето со непознатото, односно не им дозволувајте на другите да ви ја крадат позитивната енергија. Почесто престојувајте во природа.

Риби (19.02 – 20.03)

Внимавајте да не станете жртва на надворешните влијанија и на запоставувањето на сопствените приоритети. Сепак, вашата емпатичност и одговорност треба да ви помогнат да излезете од психофизичката криза и да ја воспоставите потребната хармонија. Ѕвездите ви препорачуваат да продолжите да се однесувате хумано и ангажирано, бидејќи афирмативниот

д-р Зоран Крстевски
едукатор, мотиватор и тренер за личен развој