Што во слободно време? Погледнете филм Queen of Katwe

Што во слободно време? Погледнете филм Queen of Katwe

Што да правите во вашето слободно време?

Вистинска приказна за животот на Фиона, девојчето кое живее во сиромашен кварт во Кампала, Уганда. Таа и нејзиниот помлад брат и помагаат на мајка си да продава пченка на пазар. Еден ден, Фиона го запознава Роберт Катенде кој работи кој работи како мисионер, тој ги тренира децата фудбал и ги учи да играат шах во еден локален центар. Роберт ја воведува Фиона во играта шах. Девојчето, фасцинирано од играта, станува шампион и нејзиниот свет целосно се менува.

За повеќе предлог филмови и книги за Вашето слободно време кликнете тука.