Што во слободно време? Анимиран филм, Adominable

Што во слободно време? Анимиран филм, Adominable

Додека тагува за нејзиниот покоен татко и се справува со нејзините многубројни тинејџерски фрустрации, Ји открива новороденче Јети кое се крие на покривот од нејзината станбена зграда. Многу повеќе мил отколку страшен, Ји ќе го нарече Еверест. Таа и нејзините другари Џин и Пенг, го напуштаат својот град, тргнувајќи на патување низ Кина за да му помогнат на својот нов пријател безбедно да се врати дома кај семејството.

За да го направат тоа, тие мора постојано да останат чекор понапред од богатиот колекционер на ретки животни и неговиот зоолог кои се решени да го вратат Еверест во заробеништво. Ова е неодолива и поучна приказна за прифаќањето и поврзувањето, вредноста на пријателството, важноста на слободата и моќта на семејството.