Што во слободно време? Погледнете документарен филм, Einstein and the Bomb

Што во слободно време? Погледнете документарен филм, Einstein and the Bomb

Што се случило откако Ајнштајн избегал од нацистичка Германија? Користејќи ги архивските снимки и неговите сопствени зборови, оваа документарна драма нурнува во умот на еден измачуван гениј. Ајнштајн и бомбата е волшебно истражување на една од највлијателните личности во модерната историја и неговата сложена врска со развојот на нуклеарното оружје.