Што во слободно време? Погледнете филм Annette

Што во слободно време? Погледнете филм Annette

Дејството на филмот на оваа романтична драма се случува во Лос Анџелес. Хенри е стендап комичар со жестока смисла за хумор. Ен е светски позната оперска пејачка. Под редфлекторите тие стануваат сосем нормална, но истовремено гламурозна двојка.

Раѓањето на нивното прво дете Анет, мистериозно девојче со исклучителна судбина, ќе им го преврти животот наопаку. Главните улоги им припаѓаат на извонредните Марион Котијар и Адам Драјвер.