Што во слободно време? Погледнете филм, Poor Things

Што во слободно време? Погледнете филм, Poor Things

Во филмот Poor Things, режисерката Марија Санчез ја оживува волшебната приказна за Бела Бакстер од Глазгов, Шкотска. Таа е енергична и снаодлива млада жена, но нејзиниот живот драматично се менува откако од давење ќе ја спаси ексцентричниот хирург, Арчибалд МекКендлес. МекКендлес ги користи своите хируршки вештини за да ја трансформира во нова жена и ја нарекува Бела Дона. Живеејќи го својот нов живот, Бела Дона запаѓа во сложена мрежа на врски и на интриги. Таа формира блиска врска со МекКендлес и неговиот пријател, харизматичниот писател Џек МекАлпин. Сепак, минатото набрзо ја стасува, па нејзиниот поранешен љубовник е решен да ја врати назад. Филмот ја отвора темата за идентитетот, љубовта и автономијата.