Што во слободно време? Погледнете филм The Monuments Men

Што во слободно време? Погледнете филм The Monuments Men

Што во вашето слободно време?

Филм базиран на вистинска приказна од Втората светска војна – музејски управници, историчари, уметници… колективно наречени Monuments Men. Луѓе кои ќе ги ризикуваат своите животи со цел да ги зачуваат уметничките дела кои нацистите планираат да ги уништат. Книгата е фасцинантна сторија за ретка тема поврзана за Втората светска војна и покажува колку е важно да се негува уметноста.

За повеќе филмови и книги за Вашето слободно време кликнете тука.