Што во слободно време? Погледнете филм The Railway Man

Што во слободно време? Погледнете филм The Railway Man

Што во слободно време?

Вистинска приказна за поранешен британски војник Eric Lomax кој поминал низ ужасна тортура во рацете на Јапонците кои го принудиле да учествува во изградба на железницата Thai-Burma. Книгата зборува како во подоцнежниот живот Lomax се среќава и му простува на преведувачот, Takashi Nagase, кој самиот посведочил за ужасната бруталност што му била нанесена.

За повеќе филмови и книги за Вашето слободно време кликнете тука.