Потребни состојки:
– 250 г јагоди
– 275 г пишкоти
– 250 г маскарпоне сирење
– 2 жолчки од јајце
– 80 г шеќер во прав
– 1 ванила
– 2 лажици рум, и млеко по потреба
Подготовка:
Изматете ги жолчките, шеќерот и ванилата. Потоа, додадете го маскарпоне сирењето и мешајте додека не се добие хомогена смеса. Јагодите исечете ги на половина. Пишкотите потопете ги во млекото, измешано со рум, и редете ги на сад во два реда. На пишкотите ставете од кремот со маскарпоне и над кремот ставете јагоди. Над јагодите додадете го кремот и завршете со пишкотите. На крај, врз пишкотите наросете шеќер во прав. Ставете го колачот на ладно.