Потребни состојки:
- 1 страк праз
- 3 чешни лук
- 2 парчиња тиква
- 6 јајца
- 2 лажици фета сирење
- 150 г кашкавал
- табаско сос
- 3 лажици микс од семиња
- 1/2 лажица мајчина душичка, кари и оригано
- маслиново масло
- сол и црн пипер
Подготовка:
Исечкајте ја тиквата на мали коцки и ставете ја во плех обложен со хартија за печење. Поросете ја со мајчина душичка и црн пипер, пропрскајте ја со маслиново масло и печете на 190 степени. Пржете ги ситно сечканиот праз и лук додека омекнат заедно со зачините. Матете ги јајцата во длабок сад и додајте ги фета сирењето, ренданиот кашкавал и семињата. откако тиквата ќе се испече, додајте ја во тавата со празот, а потоа истурете ги јајцата. Кратко пржете, а потоа ставете ја тавата во рерна да се пече 15 минути на 180 степени.