Ананас

Ананас

Тропско овошје со неодолив вкус кое изобилува со антиоксиданти и хранливи материи, како и ензими, кои помагаат при низа воспаленија и олести. Најмногу содржи витамин Ц и магнезиум, затоа е неприкосновен за зајакнување на имунитетот. Посебен е по тоа што содржи бромелаин, протеолитички ензим што ја олеснува дигестијата и разградувањето на протеините.