Црн ориз

Црн ориз

Овој тип ориз содржи повеќе протеини од кој било друг тип ориз. Не содржи глутен, богат е со растителни влакна и не е рафиниран. Содржи антиоксиданти и изобилува со флавоноидот антоцијан, состојка што го штити срцето.