Ехинацеа

Ехинацеа

Позната по своите лековити својства, ехинацеата традиционално се користи за зајакнување на имунолошкиот систем и за ублажување на симптомите на обичната настинка и грип, но и за намалување на воспленијата како ревматоиден артритис, астма, па дури и акни.