Камилица

Камилица

Традиционално позната по смирувачкото и благопријатно дејство на стомакот и нервите. ги смирува воспланијата и болките со помош на нејзините испарливи масла. Поседува антибактерски, антифугални, антиалергиски и антисептички својства. Најдобриот природен лек против несоница. Може да се консумира како топла или ладна напивка, да се аплицира како облога или да се инхалира пареата од концентриран чај.