Кременадли во сос од сенф
Состојки:
- • 4 парчиња свински кременадли
- • 50 г путер
- • 1 лажичка сол
- • 1 лажичка бибер
- • 1 лажичка мешан сув зачин
- • 2 лажици сенф
- • 1 чаша црвено вино
- • 180 г кисела павлака
Подготовка:
Парчињата месо ги посолуваме, им ставаме бибер и мешан сув зачин без сол. Ги пржиме на путер. Ги тргаме настрана и во истата тава ги ставаме виното, сенфот и киселата павлака. Промешуваме и оставаме кратко да проврие. Потоа, месото го враќаме во тавата, па, заедно со сосот, да проврие уште кратко време (околу 10 минути).
Забелешка:
Количеството зачини ставајте си го по вкус. Во сосот, наместо црвено, може да ставите и бело вино.