Маточина

Маточина

Позната уште како билката која ја враќа радоста во животот. Маточината е миризлива билка позната по својата цитрусна арома и нежен вкус на лимон. Иако е најбогата со антиоксиданти, традиционално се користи за смирување на нервите, стресот и анксиозноста. Некои студии сугерираат дека маточината може да има антивирусни својства, потенцијално придонесувајќи за поддршка на имунолошкиот систем.