Млада тиквичка

Млада тиквичка

Зеленчук со ниска калорична вредност одлична за контрола на телесната тежина, но и за намалување на холестеролот. 100 г млада тиквичка содржи само 17 калории. Богата е со растителни влакна кои го олеснуваат варењето на храната и ја олеснуваат констипацијата. Најмногу изобилува со витамин Ц кој штити од воспаленија, и со витамин А кој ги одржува видот и сјајот на кожата.