Рибизла

Рибизла

Оваа минијатурна витаминска бомба особено изобилува со витамин Ц, затоа е прв избор при настинки и грип. Малкумина знаат дека е добра и за коски, бидејќи содржи многу витамин К. Рибизлата има безброј примени – за детоксикација на организмот, анемија и бубрежни заболувања.