Omnikum Omega 3

Состав: рибино масло -1400 mg, EPA (Eicosapentaenoic acid)-504 mg, DHA (Docosahexaenoic acid)-378 mg, Витамин Е -2 mg.

Фамрацевстака форма: капсули

OMNIKUM Omega 3 е специјално дизајниран производ кој содржи рибино масло, ДХК и EПК.

Омега 3 (ДХК,ЕПК) придонесуваат за одржување на нормални функции на :

-Срце и кардиоваскуларен систем

-Мозок и нервен систем

-Вид

-Дигестивен систем

Омега 3 покажува поволно влијание врз нивото на холестерол.

ДХК и ЕПК помагаат во:

-одржување на нормално ниво на триглицериди

-одржување на нормален крвен притисок

-нормална функција на срцето

Употребата на ДХК кај трудници влијае врз обезбедување на нормален развој на мозокот и очи кај фетусот.

  • Начин на употреба: се препорачува употреба на 1 капсула на ден за време на оброк
  • Не се употребува за превенција или третман на болест.
  • Да не се надминува препорачаната дневна доза.
  • Додатоците во исхрана не треба да се користат како замена за разновидна исхрана.
  • Да се чува подалеку од дофат на деца.
  • Да се чува на собна температура, на суво, заштитено од светлина.
  • Да не се користи како извор на исхрана

Нето количина: 30 меки желатински капсули