Што во слободно време? Погледнете филм Mandela

Што во слободно време? Погледнете филм Mandela

Што во вашето слободно време?

Филм правен по автобиографијата на Јужноафриканскиот претседател Нелсон Мандела, која го следи неговото детство и борбата со апартхејдот. По смртта на Мандела, автобиографијата се распродаде за час, а филмот е само една секвенца од бурниот живот на светскиот борец за слобода.

За повеќе филмови и книги за Вашето слободно време кликнете тука.