Што во слободно време? Погледнете ТВ Серија, The Sleepers

Што во слободно време? Погледнете ТВ Серија, The Sleepers

1989 година, на прагот на Кадифената револуција, Мари и нејзиниот сопруг Виктор се враќаат дома во Чехословачка по години егзил. По сообраќајна несреќа, Мари се буди од кома без никаква трага од Виктор. Таа ќе се посвети на истрагата за пронаоѓање на Виктор и покрај тоа што ќе чувствува дека и самата е во опасност. Откако ќе дознае дека исчезнувањето на нејзиниот сопруг е политички мотивирано, заплетот во нејзиниот живот уште толку ќе кулминира. Серијата е снимена на две локации, Прага и Лондон, и за да се долови автентичноста на настаните режисерот ќе има прилика да соработува со признат ЦИА оперативец, експерт за технологија за шпионажа.