Потребни состојки:
· 300 г сладок компир
· 100 г телешко месо
· сол и црн пипер
· ½ супена лажица кокосово масло
· 1 чешне лук
· 25 г семки од тиква
· свежо сечкан магдонос
· прстофат црвен пипер
Подготовка:
Исечкајте го слаткиот компир на коцки и ставете го да се вари. Му треба многу малку време, затоа внимавајте да не го преварите. Во меѓувреме, зачинете го месото (телешка шницла по можност) со сол и црн пипер и ставете го да се пржи на кокосово масло. Во тавчето ставете го и лукот за убав мирис. Штом месото е готово, оставете го да се одмори, а потоа исечкајте го на ленти. Лентите месо наредете ги врз коцките сладок компир, а озгора расфрлете ги семките од тиква, магдоносот и зачинете со црвен пипер.