Мате Чај

Мате Чај

Тип на зелен чај што се препорачува поради високото присуство на антиоксиданти и Л-теанин, аминокиселина која го контролира стресот и вознемиреноста и го забавува процесот на ослободување на кофеинот во крвта. Што значи, ќе ве расони без да предизвика тахикардија или нагло опаѓање на шеќерот во крвта.