NATTOKINN – Прв природен перорален фибринолитик

NATTOKINN – Прв природен перорален фибринолитик

Древната јапонска приказна спакувана во ИННовативен производ

Природна алтернатива на пероралните антиагрегациони лекови, антикоагуланси и фибринолитици.

➡Разградува крвни тромби и блокира слепување на тромбоцити

➡ Намалува степен на атеросклероза и крвен притисок

➡ Го штити нервниот систем

➡Безбеден за употреба, без несакани ефекти

 

Натокиназата за прв пат е добиена од варена соја, ферментирана со помош на бактеријата Bacillus subtilis, при што е откриено дека има директна фибринолитичка активност – разградување на крвните тромби и блокирање на слепувањето на тромбоцитите. Кога натокиназа ќе стапи во контакт со крвните тромби, делува на плазминогенскиот активаторски инхибитор 1 (PAI-1), со што го намалува ризикот од кардиоваскуларни настани.

Nattokinn® од INNventa Pharm содржи патентирана високо-потентна натокиназа NSK-SD® со јачина од 20.000 фибрински единици (FU) по грам (100 mg) заедно со 200 μg фолна киселина во облик на калциум-Л-метилфолат и треба да се зема 1-2 капсули дневно со 200 ml вода.

Повеќе информации за производот.