Ноември – месец на машкото здравје!

Ноември – месец на машкото здравје!

Movember е овде со нас! Подгответе се да забележите дека мажите ширум светот ги прават своите најдобри обиди за мустаќи за да ја подигнат свеста и средствата за машкото здравје.

Ние веруваме во моќта на зближување на луѓето и знаеме дека е толку важно да се има искрени, отворени дискусии за менталното здравје. Затоа сме горди што го славиме Movember, месецот на машкото здравје во кој се залагагаме за физичкото и менталното здравје на мажите.

Што е Movember?

Movember е најголемата светска добротворна организација за машко здравје, која се фокусира на менталното здравје и превенција од самоубиства, рак на простата и рак на тестисите.

Зошто треба да го почитуваме Movember?

Со оглед на тоа што на темата ментално здравје и треба повеќе внимание од кога било, ние треба да продолжиме директно да се залагаме. По „паузирањето“ на нашите вообичаени активности во последните неколку години, сепак да настојуваме да го задржиме наративот на пораката на Movember.

Не заборавајте да го започнете вашиот предизвик за Movember со избричено лице и да го споделите вашиот напредок со хаштагот #Movember на социјалните мрежи.

Аптеки PlusPharma
– Здравјето заслужува повеќе