MK  SQ  EN  

Тема: ПОГЛЕДНЕТЕ

Што во слободно време? – ПОГЛЕДНЕТЕ го ФИЛМОТ Little Women

Што во слободно време? – ПОГЛЕДНЕТЕ го ФИЛМОТ Little Women

Ова е седма по ред адаптација на истоимената новела од 1868 година, дело на писателката Louisa May Alcott. Овојпат на филмското платно ја пренесе режисерката Greta Gerwig. Филмот кој може да се карактеризира како драма, го следи животот на четирите сестри – Jo, Meg, Amyи Beth –во Конкорд, Масачусетс, во текот на 19-тиот век. Во време кога важат поинакви правила,…

Повеќе

Што во слободно време? – ПОГЛЕДНЕТЕ

Што во слободно време?  – ПОГЛЕДНЕТЕ

Филмот „Marriage Story“ Брилијантниот режисер Ноа Баумбах,на еден искрен и сочувствителен начин ни го прикажува бракот денес, брак кој се распаѓа, но и покрај тоа семејството останува заедно. Главните улоги или сопружници ги толкуваат Адам Драјвер и Скарлет Џохансон. Одлично филмско остварување кое третира актуелна тема и испраќа силна порака дека децата се вредни за секоја жртва, а секој крај…

Повеќе

Што во слободно време? – ПОГЛЕДНЕТЕ

Што во слободно време? – ПОГЛЕДНЕТЕ

ТВ-серијата „The State Of Union“ Не, нема да заглавите со безброј епизоди и сезони, зборуваме само за 10 епизоди кои траат по 10 минути, а со сигурност ќе сакате да траат повеќе. Луиси Том се запознаваат во паб, уживаат во моментите на среќа, а потоа почнуваат да се оддалечуваат – зошто?

Повеќе

ШТО ВО СЛОБОДНО ВРЕМЕ?

ШТО ВО СЛОБОДНО ВРЕМЕ?

ПРОСЛАВЕТЕ 12 Мај – Интернационален ден на медицинските сестри Кренете чаша високо горе во име на сите оние кои неуморно и пожртвувано му го чуваат грбот на светот. ПРОЧИТАЈТЕ „Волшебниот Април“ од Елизабет фон АРМИН Во лондонскиот Тајмс се појавува оглас дека еден мал италијански средновековен замок е слободен за изнајмување во април. Четири жени, со различни карактери, се јавуваат…

Повеќе

Што во слободно време?

Што во слободно време?

ПРОЧИТАЈТЕ „ПАТОТ НА ЉУБОВТА“ ОД ОРИСОН СВЕТ МАРДЕН Кога оние меѓу нас кои живеат во нехармоничност би го избрале патот на љубовта, макар и за кратко, никогаш повеќе не би биле предизвикани да се вра­ тат на стариот начин на живот. Зошто да не пробате? Со години сте измачувани од грижи, страв, омраза и лоша волја; зошто не му свртите…

Повеќе