MK  SQ  EN  

Семејство

Што во слободно време? – ПРОЧИТАЈТЕ

Што во слободно време? – ПРОЧИТАЈТЕ

„Mоќта на умот“  од ВИЛИЈАМ ВОКЕР АТКИНСОН Моќта на умот е монументално достигнување во науката за умот. Пораката од оваа книга ќе допре до сите оние што слушаат, бидејќи човештвото еволуира низ својата духовна адолесценција. Аткинсон имал длабоко разбирање за моќта на умот и за тоа како да го управува, што е елегантно и јасно претставено во оваа безвременска книга.

Повеќе

ШТО ВО СЛОБОДНО ВРЕМЕ?

ШТО ВО СЛОБОДНО ВРЕМЕ?

ПРОСЛАВЕТЕ 12 Мај – Интернационален ден на медицинските сестри Кренете чаша високо горе во име на сите оние кои неуморно и пожртвувано му го чуваат грбот на светот. ПРОЧИТАЈТЕ „Волшебниот Април“ од Елизабет фон АРМИН Во лондонскиот Тајмс се појавува оглас дека еден мал италијански средновековен замок е слободен за изнајмување во април. Четири жени, со различни карактери, се јавуваат…

Повеќе

Стомачни со раце и нозе во вис

Стомачни со раце и нозе во вис

ФИТНЕС ИНСТРУКТОРИТЕ ПРЕПОРАЧУВААТ: ОВОЈ ТИП НА СТОМАЧНИ ВЕЖБИ ДА СЕ ПРАВАТ ОТКАКО ДОБРО ЌЕ ГИ ЗАГРЕЕТЕ И, УШТЕ ПОВАЖНО, ЌЕ ГИ ИСТЕГНЕТЕ МУСКУЛИТЕ НА ЦЕЛОТО ТЕЛО. НАЈУБАВО Е ДА СЕ ПРАВАТ НА КРАЈОТ ОД ТРЕНИНГ СЕСИЈАТА.

Повеќе

Комбинирајте СПФ со антиоксиданси!

Комбинирајте СПФ со антиоксиданси!

Месецов, мантрата за здрава и блескава кожа гласи: Комбинирајте СПФ со антиоксиданси! Ако ја научивте лекцијата дека СПФ 50 е задолжителен, дури и во зима, тогаш време е да скокнете на ниво плус кое подразбира подлабинска заштита на кожата од сонце. За вистински да ја заштитите кожата, а со тоа и да ја продолжите нејзината младост, обрнете внимание на два клучни…

Повеќе

Кога светот е разочаран, вие… БИДЕТЕ УТЕХА

Кога светот е разочаран, вие… БИДЕТЕ УТЕХА

Слободно кажете: Животот се смени после Ковид 19! Кога би имале двоглед да ѕирнете во домовите на луѓето, ќе видите дека секој води своја битка. Некој се бори да работи од дома додека децата врескаат, друг е во солзи што не си ги видел блиските, трет се обидува да го натера детето да седне да учи…Никому не му е лесно…

Повеќе

Како да престанам да го допирам лицето?

Како да престанам да го допирам лицето?

За 60 минути, човекот во просек се допира за лице 23 пати Некои помалку, некои повеќе, но сите го допираме лицето колку и да веруваме дека не е така. Студиите велат дека луѓето го допираат лицето 23 пати во рок од еден час – ова е голем проблем со оглед на пандемијата од Ковид-19. Очите, носот и устата се главните…

Повеќе

Збогум суви дланки

Збогум суви дланки

Редовното миење раце (заедно со седењето дома) е најефективна превенција од коронавирус! Точната препорака гласи: Рацете треба да се мијат темелно, најмалку 20тина секунди со цел да се спречи ширењето на бактериите. Но, редовното миење и дезинфицирање на рацете на многумина им донесе сува и испукана кожа. Колку и да е благ сапунот, самата редовна пракса го загрозува бариерниот интегритет…

Повеќе

Дали природните дезинфектанти се ефикасни?

Дали природните дезинфектанти се ефикасни?

Чисти домови, чисти канцеларии, чисти улици, чисти раце, ни остана ли уште нешто за чистење? Секако, сето ова одново и одново и одново… Ваквата пракса мора да ни стане навика, како да се работи за миење заби. И додека едни чистат со готови средства за дезинфекција, има и такви кои се потпираат на традиционалните алтернативи како оцет и ракија. Дали…

Повеќе

Вашиот дом – Нов велнес центар

Вашиот дом – Нов велнес центар

Неколку совети за позитивни вибрации меѓу омилените ѕидови Во карантин или не, домот е местото на кое со задоволство му се враќаме. Тоа е катче кое треба да нѐ ослободи од стресот што го акумулираме однадвор. Но, за да ви ги наполни батериите со позитивна енергија, погрижете се да не е токсичен. Загубете се меѓу зборови Истражувањето на University of Sussex откри…

Повеќе

4 стартни воспитни стратегии

4 стартни воспитни стратегии

Основата од која треба да тргне секој родител кој сака да се нарече себеси успешен Дечињата на возраст од 1 до 3 год. се вистински предизвик – љубопитни се и расположени да ги тестираат нервите на авторитетите. Бидејќи не доаѓаат со упатство за употреба, не е грев ако грешиме при воспитувањето. Родителството се учи и истото може да биде забавно…

Повеќе