MK  SQ  EN  

Тема: Традиционален

АЈВАР – СИТЕ БОИ И ВКУСОВИ

АЈВАР – СИТЕ БОИ И ВКУСОВИ

На прагот сме на уште едно магично годишно време –есента. Еден од симболите на есента во нашето поднебје,покрај разноликоста од бои,преставува и мирисот на печените пиперки и подготовките на добро познатите македонски традиционални зимници. Еден од овие специјалитети на кој никој не останува рамнодушен е добро познатиот mакедонски АЈВАР. Под традиционален ајвар се подразбира јадење кое се приготвува исклучиво од црвени пиперки.…

Повеќе