MK  SQ  EN  

Дневни Архиви: 05.11.2018

Калинка – сите тајни на калинката

Калинка – сите тајни на калинката

Калинката е едно од овошјата што маѓепсува со својот изглед. Преубава креација на природата, со тркалезна форма исо внатрешност богата со голем број црвени семки исполнети со сок. Тајните на ова необичноовошје се познати уште одантичко време,кога се употребувала како природен лек, и претставува едно од најстарите овошја кое се користело за лековити цели. Денес, модерната наука само го потврдува она…

Повеќе