Dentinox-Gel N

ПРВИТЕ ЗАБИ, БЕЗ БОЛКА!

Дејство
Dentinox-Gel N овозможува безболно излегување на првите заби, сите млечни заби и подоцнежните катници. Dentinox-Gel N ја спречува надразбата на гингивите и појавата на црвени отекувања и други пречки на места каде никнуваат забите (собирање на бактерии, воспаленија и болка). Со примена на Dentinox-Gel N се олеснуваат пропратните симптоми кои се јавуваат при никнување на заби (иритација на непца, воспаление и болка)

Начин на употреба
Нанесете Dentinox-Gel N за гингиви за деца со големина на зрно грашок на зафатеното место на слузницата користејќи чист прст или чист памук (стапче со памук) и масирајте лесно, особено по оброците и пред спиење. Третманот со Dentinox-Gel N треба да се повтори 2-3 пати на ден.

КОНТРАИНДИКАЦИИ
Пречувствителност на активните или помошни супстанции на препаратот.
Поради содржината на сорбитол како ексципиенс, овој лек не треба да се употребува кај пациенти кои се заболени од ретко вродена интолеранција на фруктоза.

Состав
10 g гел содржи:
Тинктура од камилица (1:5)
Лидокаин хидрохлорид(34 mg)
Макрогол Лаурил
Етер (32mg)

Пакување
Туба од 10 g.
Рок на употреба:
По отварањето, лекот има рок на употреба 12 месеци.
Лекот не се употребува по истекот на рокот соодветно означен на тубата и на надворешното пакување!