ЗОДЕКС ЧАЈ

Поради својата анатамија жените се повеќе подложни на проблеми со уринарниот систем додека на мажите им се добро познати проблемите со простата и камен во бубрег.
Зодекс благопријатно делува на воспалителните процеси на уринарните патишта , поволно влијае на смалувањето на нивото на уреа и креатинин во крвта и кај поединечни цисти на бубрег. Ублажува грчеви и болови и влијае на смалување на температурата така да целиот процес проаѓа прилично безболно. Поради благопријатното дејство на уринарниот тракт може  превентивно да го користат и здрави лица.