SANOSTOL (+6)

САНОСТОЛ плус железо претставува мултивитамински сируп како извор на  витамините А, D3, Е, C, B1, B2, B6, и железо.

Употреба:
Се употребува во посебни животни ситуации кога организмот не прима доволно витамини и железо, потребно е дополнително снабдување со истите.

Начин на употреба:
Деца над 6 години, млади и возрасни:
дневна доза од 10 ml (1 лажица).
Препорачаната дневна доза не смее да се надмине.

Пред употреба на граничниот производ САНОСТОЛ плус железо посоветувајте се со Вашиот лекар: Бремените жени и жените кај кои бременоста не може да се исклучи, треба да се консултираат со лекар пред да го земат овој препарат.

Пред употреба внимателно да се прочита упатството!
За индикациите, ризикот од употреба и несаканите дејства на лекот консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт!