MK  SQ  EN  

Тема: ВИТА ЛИНИЈА

ЛУБЕНИЦА

ЛУБЕНИЦА

Слатка, сочна и вкусна. Гаси жед, отстранува замор, го подобрува расположението, дава енергија и елан за работа. Кој друг, ако не лубеницата. Совршено освежување во жешките летни денови, а се препорачува и во исхраната кај луѓето кои страдаат од болести на срце, крвни садови, жолчка и црн дроб. Лубеницата (Citrullus lanatus) многумина ја вбројуваат во редот на овошките, но, всушност,…

Повеќе