MK  SQ  EN  

Тема: здрава

СОВЕТИ ЗА ЗДРАВА ИСХРАНА ВО ЗИМА

СОВЕТИ ЗА ЗДРАВА ИСХРАНА ВО ЗИМА

Зимата претставува период карактеристичен за зачестена појава на настинки и грип, кашлици, бронхитис и други респираторни заболувања. Различните отежнувачки околности, како што се студеното време, кратките зимски денови, загадениот воздух, недостатокот на сончева светлина, доведуваат до тоа сè помалку време да поминуваме надвор, помалку да сме физички активни, да сме енергетски послаби, меланхолични и многу повеќе склони кон вирусни и…

Повеќе

ДИЈАБЕТЕСОТ И ИСХРАНАТА

ДИЈАБЕТЕСОТ И ИСХРАНАТА

Диететската исхрана подразбира промена на животните навики во однос на изборот на храна и количината која е дозволена. Создавањето здрави навики можеби е најтешкиот дел од работата, но ако со тоа станете господар на своето здравје, ќе имате мотив кој ќе ви помгне да истраете. Правилната исхрана – половина лек! Не постои кујна за дијабетичари. Потребна е само правилна прераспределба…

Повеќе