MK  SQ  EN  

Дневни Архиви: 28.11.2019

ЈАБОЛКО – „Ден поминат без барем едно јаболко, е изгубен ден“

ЈАБОЛКО – „Ден поминат без барем едно јаболко, е изгубен ден“

Црвено, жолто или зеленo –подеднакво вкусно и хранливо. Излезено од рајот и најмалку е грев да се јаде. Несомнено, едно од најздравите и најчесто консумирани плодови од природата. Јаболката се лесно достапни и присутни во текот на целата година во свежа форма. Нашето поднебје е идеална почва и расадник на вкусни и здрави облици на јаболка. Лесно може да се…

Повеќе