Përbërësit e nevojshëm:
-
2 vezë të ziera, të prera në katërsh
- 4 rripa proshutë të prerë në katror
-
1 copë biftek, i prerë në katror
-
Rreth 10 gjethe marule të copëtuara
-
Rreth 10 domate sheri të prera në gjysmë
-
50 gr djathë blu i grimcuar
-
1 avokado të grirë
-
qiqra të grira imët për zbukurim
-
kripë dhe piper i zi për t’u shijuar
Përbërësit e dekorimit:
-
50 ml uthull vere
-
1 limon i shtrydhur
-
1 lugë çaji mustardë (Dijon)
-
2 thelpinj hudhre, te shtypura
-
½ lugë çaji rigon të tharë
-
¼ lugë çaji kripë
-
¼ lugë çaji piper i zi
-
50 ml vaj ulliri
Përgatitja:
Vendosni vezët të ziejnë. E rregullojmë mishin dhe e vendosim në furrë dhe në fund i shtojmë shiritat e proshutës për t’u pjekur. Ndërkohë bashkojmë përbërësit e salcës në mënyrë që vaji i ullirit të hidhet i fundit, gradualisht duke e përzier. Vendosni marulen në fund të tasit të sallatës dhe rregulloni përbërësit e mbetur sipas dëshirës. Spërkateni sallatën me salcë.