MK  SQ  EN  

Sport

Ulja galiç

Ulja galiç

Pavarësisht se cili është qëllimi juaj, kruspullosjet ose uljet galiç janë të përfshira në çdo program fitnesi sepse nuk ka lëvizje më të mirë që forcon në mënyrë aq efektive trupin nga beli poshtë. Mbani gjoksin tuaj drejt dhe pjesën e poshtme të shpinës në një pozicion neutral. Shtrëngoni muskujt e barkut dhe drejtoni krahët përpara për t’u balancuar më…

Më shumë

Stërvitje e trurit E mundur, reale, efikase

Stërvitje e trurit E mundur, reale, efikase

Karantina arriti të kthejë disa nga shtëpitë në palestra, gjë që është e shkëlqyeshme, sepse shëndeti fizik është bërë përparësia jonë. Imuniteti i fortë është një masë e madhe parandaluese kundër Covid-19. Po në lidhje me shëndetin mendor? A ka nevojë truri juaj për palestër? Do të ishte e dëshirueshme, sepse ushtrimi fizik është më i lehtë kur përcillet nga…

Më shumë

Çfarë duhet të hani për muskuj të çastit?

Çfarë duhet të hani për muskuj të çastit?

Lëndët ushqyese në këto ushqime, të kombinuara me sport, stimulojnë masën e muskujve. Gjiza Ky produkt i qumështit gjithashtu shfaqet në listën e ushqimeve dietale dhe listën e ushqimeve për rritjen e muskujve. Ata që ushtrojnë duhet ta konsumojnë atë për shkak të sasisë së lartë të kazeinës në përbërje – proteinë e qumështit që zbërthehet ngadalë. Gjiza gjithashtu përmban…

Më shumë

Ecje me hapa të gjërë

Ecje me hapa të gjërë

Kryerja e një hapi me njërën këmbë dhe pastaj tjetra (në një pozicion fiks) nuk është vetëm një ushtrim që synon forcimin e këmbëve. Përdoreni këtë ushtrim dhe kur qëllimi juaj është të forconi mollaqet, përdorni atë gjatë çdo stërvitje, sepse përmirëson performancën e përgjithshme sportive. Hap pas hapi – diçka si ecja, por shumë më e efektshme. Ekziston një…

Më shumë

Stërvitje ose ushtrime në çift? A funksionon në realitet?

Stërvitje ose ushtrime në çift? A funksionon në realitet?

Le të vazhdojmë me përgjigjen: edhe PO dhe JO! Le të gjykojmë në fund! Nëse jeni një nga ata që vazhdimisht kërkoni justifikime për të kapërcyer palestrën, atëherë s’ka fjalë se ju keni nevojë për një partner. Në fakt, ne të gjithë kërkojmë një partner në fillim, derisa të arrijmë atë ndjenjën e mirë pas trajnimit/stërvitjes dhe kuptojmë se askush…

Më shumë

Skijim për fëmijë Dimri në skija – pjesë e gëzimit të rritjes

Skijim për fëmijë Dimri në skija – pjesë e gëzimit të rritjes

Është mirë që fëmijët që në fillim përshtypjet dhe përvojat e tyre të para të skijimit t’i kenë pa stres dhe të njoftohen disa ditë më parë, e gjitha të jetë një festë emocionuese dhe të shijojnë dëborën. Edhe mënyra e jetesës moderne nuk ka arritur të ndryshojë të vërtetën se një nga gëzimet më të mëdha për fëmijët në…

Më shumë

PATINAZHI ARTISTIK

PATINAZHI ARTISTIK

Disiplina më e vjetër dhe më e njohur e Lojërave Olimpike Dimërore. Patinazhi artistik në akull bëri debutimin e tij në Lojërat Olimpike të Londrës 1908. Patinazhi artistik në akull është një sport në të cilin rrëshqitësit e akullit, qoftë në çifte ose idividual, kryejnë lëvizje të lira siç janë kërcime,rrotullime, ngritje dhe lëvizje të këmbëve të shkrira në një…

Më shumë

ECJA E SHPEJTË

ECJA E SHPEJTË

Disiplina bëmirëse sportive me rrënjë të thellë në garra përfshirë këtu edhe garat Olimpike. Me këtë sport janë marrë edhe mbretërit, kurse me fitoren kanë marrë më shumë para, dhe respekt. E gjithë kjo është kryer në shekullin e kaluar, kur vrapimi ia mori atë rol ecjes së shpejtë. Çka është saktësisht ecja e shpejtë? Ajo nuk është ecje e…

Më shumë