Përbërësit e nevojshëm:
-
100 g thjerrëza
-
1 vezë
-
1 qepë e re
-
1 karotë
-
1 thelb hudhër
-
1 dorë majdanoz i grirë hollë
-
kripë dhe erëza sipas dëshirës
-
1 marule
-
1 lugë çaji vaj ulliri
Përgatitja:
Ziejeni thjerrëzën ose vendoseni në ujë në mbrëmje. Pritini imët karotën, qepën dhe hudhrën dhe skuqini. Më pas i vendosni në një enë të thellë, i hidhni thjerrëzat pasi t’i keni kulluar mirë nga uji, i shtoni vezën, majdanozin dhe i rregulloni. Përzieni mirë masën me një lugë. Nga përzierja formojmë burgerë, nëse është e nevojshme i lyejmë me miell integral dhe i skuqim në një tigan të nxehur me pak vaj. Shërbejeni me sallatë marule.