Pasta Primavera

Pasta Primavera

Përbërësit e nevojshëm:

  • 75 g fasule të reja (përdorni të ngrira nëse jo të freskëta)
  • 200 g shparguj
  • 170 g bizele (të freskëta ose të ngrira)
  • 350 g spageti ose tagliatelle
  • 150 gr presh të grira
  • 1 lugë gjelle vaj ulliri, plus pak për servirje
  • 1 lugë gjalpë
  • 200 ml ajkë neutrale
  • një grusht barishte të copëtuara (nenexhik, aguliçe dhe hudhër e gjaprit)
  • parmezan i grirë për servirje

Përgatitja:

Në një tenxhere të madhe vendosim ujin të vlojë dhe e kullojmë mbi ujë. Ziejini në avull fasulet, shpargujt dhe bizelet derisa të zbuten dhe më pas lërini mënjanë. Gatuani pastat duke ndjekur udhëzimet në paketim. Ndërkohë skuqni preshin në vaj ulliri dhe gjalpë për rreth 5 minuta ose derisa të zbuten. Shtoni ajkën neutrale dhe përziejini mirë që të trashet në mënyrë të barabartë. Shtoni erëzat dhe perimet e ziera në avull. Në rast se perimet ngjiten, i ndajmë me pak nga uji në të cilin janë zier pastat dhe më pas i vendosim në salcë. Në fund shtoni pastat e ziera dhe të kulluara. I shojmë me kripë dhe piper, më pas i shërbejmë me parmezan dhe sipër me disa pika vaj ulliri.