Përbërësit për bazën:
- 45 g arra braziliane
- 45 g bajame të plota
- 45 g bajame të bluara
- 65 g hurma
- 3 lugë vaj kokosi
Përbërësit për karamelen:
- 1 gotë hurma
- 1 lugë ujë
- 3 lugë gjalpë bajamesh
- 2 lugë pluhur maka (xhinseng peruan)
- 4 lugë vaj kokosi
- 1 lugë shurup agave
Përbërësit për salcën e çokollatës:
- 300 g gjalpë kakao
- lugë kakao në pluhur
- 30 g shurup agave
- ¼ lugë çaji ekstrakt vanilje
Përgatitja:
Bëni një përzierje homogjene nga përbërësit për bazën duke përdorur një grirëse ushqimi. Shtroni masën në një tavë, duhet të fitoni një trashësi prej 1.5 cm. Grini përbërësit e karameles me shpejtësi të lartë për të fituar një strukturë të lëmuar – hidheni mbi bazën. Për të përgatitur salcën e çokollatës, është e nevojshme të shkrihet gjalpi i kakaos në avull dhe të ftohet për 10 min. Më pas, shtoni pluhurin e kakaos, shurupin e agaves dhe ekstraktin e vaniljes. Hidhni salcën e çokollatës sipër karameles dhe ëmbëlsirën e gatshme vendosni në frigorifer që të përforcohet për rreth 2 orë. Pasi të jetë gati, prisni atë në kube.