Përbërësit e nevojshëm:
- 3-4 gota gjethe spinaqi të freskët
- 1-2 gota luleshtrydhe të freskëta
- 1/2 gotë djathë feta të copëtuar
- 1/4 gotë bajame
- 2 lugë uthull balsamike
- 1 lugë gjelle vaj ulliri ekstra të virgjër
- 1 lugë çaji mjaltë
- kripë dhe piper të zi sipas shijes
Përgatitja:
Lani gjethet e spinaqit me ujë të ftohtë dhe thani me një peshqir kuzhine të pastër. Luleshtrydhet e lara prisni në rrathë të hollë. Skuqni bajamet e prera në një tigan tefloni derisa të marrin ngjyrë kafe të artë. Në një tas të madh sallate, përzieni me kujdes spinaqin, luleshtrydhet dhe djathin. Në një enë të vogël përzieni uthullën balsamike, vajin e ullirit, mjaltin, kripën dhe piperin e zi. Hidhni salcën mbi sallatë dhe mbi të shpërndani bajamet e ftohura.