Kotëleta viçi në salcë vere të kuqe

Kotëleta viçi në salcë vere të kuqe

Përbërësit e nevojshëm:

  • 4 kotëleta viçi (rreth 150-200 gramë secila)
  • 2 lugë vaj ulliri
  • 1 qepë e madhe, e grirë hollë
  • 2 thelpinj hudhër, të grirë hollë
  • 1 gotë verë e kuqe (e thatë)
  • 1 gotë lëng viçi nga kubi
  • 1 lugë gjelle pure domatesh
  • 1 lugë çaji trumzë e freskët ose e thatë
  • 1 gjethe dafine
  • kripë dhe piper i zi i bluar
  • majdanoz i freskët për zbukurim

    Përgatitja:

Lyeni kotëletat me kripë dhe piper të zi nga të dyja anët. Lini të nxehet 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tigan në temperaturë mesatare. Skuqni kotëletat për 3-4 minuta nga secila anë derisa të marrin një ngjyrë të bukur të artë. Nxirrni nga tigani dhe lini mënjanë. Në të njëjtin tigan shtoni një lugë tjetër vaj ulliri dhe qepën. Skuqni qepën derisa të zbutet dhe të marrë ngjyrë të artë. Shtoni hudhrën dhe skuqni edhe për 1 minutë. Hidhni verën e kuqe në tigan dhe përzieni mirë me qepën dhe hudhrën, duke përzier edhe të gjitha grimcat ngjyrë kafe nga fundi i tiganit. Gatuani verën për rreth 5 minuta, derisa të zvogëlohet përgjysmë. Shtoni lëngun e viçit, purenë e domates, trumzën dhe gjethen e dafinës. Lini salcën të ziejë në temperaturë të ulët rreth 10-15 minuta në mënyrë që të bashkohen shijet. Ktheni copat e mishit në tiganin me salcë dhe lini të ziejnë në temperaturë të ulët edhe për 5 minuta të tjera që të thithin një sasi të salcës. Radhisni copat në një pjatë dhe hidhni salcën. Zbukuroni me majdanoz të freskët dhe shërbeni me patate të pjekura ose perime sipas dëshirës.