Përbërësit e nevojshëm:
- 3 tortilla të mëdha ose 6 më të vogla
- 3 vezë
- 100 ml qumësht
- 1 lugë gjelle shurup panje
- 1 lugë çaji ekstrakt vanilje
- një majë kanellë
- pak gjalpë ose vaj për skuqje
Përbërësit për shërbim:
- fruta të freskëta (luleshtrydhe, banane, boronica)
- mjaltë
- kos grek
- pak arra ose lajthi të copëtuara (sipas dëshirës)
Përgatitja:
Në një enë të thellë rrihni vezët, qumështin, shurupin e panjës, vaniljen dhe kanellën. Nëse tortillat janë më të mëdha, prisni në gjysmë ose në formën e trekëndëshit. Zhytni tortillat në përzierjen e vezëve, duke u kujdesur që të jenë njomur mirë nga të gjitha anët, por pa u copëtuar. Ngrohni gjalpë ose vaj në një tigan në temperaturë mesatare. Skuqni tortillat nga të dyja anët derisa të marrin ngjyrë kafe në të artë (2-3 minuta nga çdo anë). Vendosni në një pjatë dhe zbukuroni me fruta të freskëta. Spërkatni me mjaltë, me arra ose lajthi të grira dhe kombinoni me kos grek.