Përbërësit e nevojshëm:
- 1 gotë miell (mundet edhe speltë ose pa gluten)
- 1/2 gote fëstëk të bluar (të pakripur, të qëruar)
- 1/2 lugë çaji pluhur për pjekje
- një majë kripe
- 2 vezë
- 1/2 gotë sheqer kokosi ose sheqer ngjyrë kafe
- 1/3 gotë vaj ulliri ose vaj bimor
- lëngu dhe lëkura e 2 limonëve të gjelbër
- 1/4 gotë kos grek
Përbërësit e nevojshëm për kremin:
- 2 lugë gjelle sheqer pluhur
- pak lëng nga limoni i gjelbër
- pak fëstëk të bluar për dekorim
Përgatitja:
Ngrohni furrën në 180°C dhe shtroni letër për pjekje në tavë për kek. Në një enë, përzieni të gjithë përbërësit e thatë: miellin, fëstëkët e bluar, pluhurin pjekës dhe kripën. Në një tas tjetër, rrihni vezët me sheqerin. Shtoni vajin, kosin, lëngun dhe lëkurën e limonit të gjelbër. Shtoni gradualisht përzierjen e thatë te përzierja e lëngshme, duke e përzier me kujdes ose duke përdorur një përzierës me shpejtësi të ulët. Hidhni përzierjen në tavë dhe piqni për 30-35 minuta. Lini kekun të ftohet, pastaj lyeni sipër me kremin e përgatitur me sheqer pluhur dhe disa pika limoni të gjelbër. Spërkatni me fëstëk të bluar për një efekt dekorativ.